Åpen for alle - alltid

Politi mot beduiner i Egypt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av egyptiske politifolk har støtt sammen med demonstrerende beduiner nær Egypts grense mot Gazastripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rafah (NTB-Reuters-AFP): Flere sivile skal være såret i skytingen, forteller øyenvitner.

Andre måtte bringes til sykehus etter at de hadde pustet inn tåregass, sa øyenvitnene etter sammenstøtet mandag. Beduiner som demonstrerte for jordreformer og for løslatelse av fengslede aktivister hadde sperret hovedveien mellom Rafah ved grensen og byen El-Arish.

Demonstrantene krevde at de formelt må få eiendomsretten til jorda de dyrker og tillatelse til å bygge hus der. De krevde også at gjeld til den statlige egyptiske jordbruksbanken blir slettet og at fengslede beduiner blir satt fri. (©NTB)