Åpen for alle - alltid

Gran Canaria står i brann

Gran Canaria står i brann
Gran Canaria står i brann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbrannen som herjer Gran Canaria er nå fullstendig ute av kontroll, og nærmer seg bebyggelsen flere steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den største katastrofen som noensinne har rammet øya, skriver Canariposten.com.

- Det er fullstendig kaos her. Øvre Mogán er fullstendig røyklagt og innbyggerne er evakuerte og befinner seg nå nede i Puerto Mogán. Restaurantene deler nå ut gratis mat og drikke og hoteller i Puerto Rico gir gratis rom til de som trenger det. Det forteller Salvador Benjumea som i øyeblikket befinner seg i området.

- Røyken har alt nådd Taurodalen og ifølge politiet nærmer brannen seg både Arguineguin og Playa del Inglés og dette er en nasjonal katastrofe og den verste katastrofen som noensinne har rammet Kanariøyene. Det er politi og ambulanser overalt og veiene mot Mogán er stengt. Hele øya er satt i høyeste beredskap og det er flere fly med forsterkninger på vei fra Spania, forteller Salvador Benjumea.

- Det er stor fare for at all skogen på øya vil bli flammenes rov og flere byer og landsbyer kan gå tapt i flammene. Så langt er det ikke meldt om skadde, men man frykter for at flere liv kan gå tapt slik brannen utvikler seg, forteller Salvador Benjumea.