Åpen for alle - alltid

Susanne Wigene dropper VM i Osaka

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langdistanseløperen Susanne Wigene kommer ikke til å stille i VM i Osaka. Hun har tatt avgjørelsen i samråd med støtteapparatet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wigene slo gjennom for alvor i fjor med sølv på 10.000 meter i EM i Göteborg, men siden i fjor høst har hun ikke fått det til å klaffe. Det har gått opp og ned for henne på trening. Sesongåpningen på bane denne sesongen hadde hun ikke før i Golden League-stevnet i Roma 13. juli, og der løp hun langt under pari på 5000 meteren.

Hun skulle ha deltatt på en 1500 meter i belgiske Heusden sist lørdag, men heller ikke det stevnet følte hun seg klar for å stille opp i. Hun har rett og slett ikke klart å få opp farten denne sommeren.

Nå har hun valgt å nullstille helt. Det blir ikke aktuelt for henne å satse mot VM i Osaka.

- Jeg har forsøkt å komme på det nivået som var nødvendig for å prestere i Osaka, men det har jeg ikke klart. Derfor har jeg sammen med treneren og støtteapparatet mitt valgt å fokusere på forberedelsene til OL i Beijing i 2008, sier Wigene i en pressemelding.

Hun opplyser at hun kommer til å legge mye arbeid i å analysere alt som er blitt gjort i forhold til trening og konkurranser etter 10.000 meteren i Göteborg-EM. (©NTB)

(foto: Scanpix)