UiO la ut personnummer på nettet

For seks uker siden ble flere tusen personnummer til studenter og ansatte ved Det medisinske fakultet lagt ut på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har Datatilsynet vært på besøk på Universitetet i Oslo.

Avdelingsdirektør i Datatilsynet Leif T. Aanensen sier til Universitas
at UiO ikke bør bruke personnummer for å identifisere studentene.

- Man skal være veldig varsom med bruk av personnumre, og UiO bør ikke bruke personnumre i utgangspunktet. Det er derfor man har studentnummer. Dette fremgår i personopplysningsloven, sier Aanesen.

Datatilsynet jobber med en rapport som sluttføres i sommer, og ønsker nå kun å kommentere situasjonen på et generelt grunnlag.

For seks uker siden avdekket Universitas at over 3.400 personnumre til studenter og ansatte ved Det medisinske fakultet lå tilgjengelig på nett.

Ved et annet tilfelle ble over 5.000 personnumre lagt ut.

Rektor ved UiO, Geir Ellingsrud, innrømmer at rutinene har sviktet og tar kontrollen fra Datatilsynet svært alvorlig.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å tette igjen hullene. Det vil være problematisk hvis slike saker oppstår igjen. UiO er en stor arbeidsplass og det er ikke alt rektor er involvert i, men alle skal være klar over våre internkontroller slik at sånne feil ikke skjer igjen, sier Ellingsrud til Universitas.

Selv om det er kort tid siden Datatilsynet har vært på kontroll, har UiO satt i gang en del strakstiltak for at dette ikke skal skje igjen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus