Åpen for alle - alltid

Frp-politikere: - Handikappede bør ikke fødes

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er forkastelig å bevisst bære fram handikappede barn til verden, mener en Frp-politiker i Rogaland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- All respekt for de foreldrene som ønsker å bære fram et barn med Downs syndrom eller andre typer handikap, men jeg begynner å bli ganske lei av at de samme foreldrene skriker høyt når debatten om selvbestemt abort med jevne mellomrom kommer opp.

Slik innledes leserinnlegget fra Charlotte B. Finnesand, kommune- og fylkeslistekandidat for Rennesøy Frp. Innlegget sto på trykk i Stavanger Aftenblad lørdag 28. juli.

Finnesand skriver videre at hun ikke har noe usagt med dem som allerede er født:

- Jeg ønsker bare å få lov til å gi uttrykk for min personlige mening om at behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på, konkluderer Finnesand i brevet.

Ordførerkandidat Trond Birkedal i Stavanger Frp tar avstand fra holdningene.

- Jeg er målløs. Det går ikke an å bruke samfunnsøkonomiske argumenter for å si at noen barn ikke er ønsket i verden. Det er et forkastelig syn, sier Birkedal til Stavanger Aftenblad.

Han opplyser at partiet nå vil ta kontakt med Finnesand.


Leder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede i Rogaland (NFU), Jens Petter Gitlesen, er forarget over Frp-politikerens utspill.

- Det er første gang at samfunnsøkonomiske argumenter er brukt som en oppfordring til å velge ikke å bære fram et handikappet barn. Det er ikke et sivilisert argument, sier Gitlesen. (©NTB)