Uavgjort mellom Stabæk og Vålerenga

Uavgjort mellom Stabæk og Vålerenga
Uavgjort mellom Stabæk og Vålerenga

Hittil i sesongen har Stabæk kun tapt for ett lag, serieleder Brann. Erkerival Vålerenga var gjest søndag, men heller ikke de klarte å ta tre poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Stabæks Morten M. Skjønsberg i duell med Vålerengas Morten Berre under eliteseriekampen mellom Stabæk og Vålerenga på Stabekk søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Etter å ha tapt terreng i gullkampen i forrige runde, var det viktig for Stabæk å vinne hjemme søndag. Vålerenga befinner seg i andre enden av tabellen og håpet at Myhres avgang ville gi resultater, men Harald Aabrekk måtte nøye seg med poengdeling i sin første kamp som VIF-trener.

Stabæk tok tak i kampen fra start og skapte flere gode sjanser. Veigar Páll Gunnarsson var veldig aktiv og snurret gjentatte ganger rundt med motstanderne. Islendingen fortjente også mye av æren for hjemmelagets første mål. Gunnarsson fikk ballen ved 16-meter og fant Henning Hauger. Han bredsidet ballen utakbart i hjørnet.

Bestemte Vålerenga

Det var tydelig at Vålerenga ville mer enn på lenge og at de ville bevise noe. De fikk kampens første hjørnespark og like etter kampens andre. Jan Derek Sørensen tok det og fant hodesterke Ronny Johnsen. Svakt forsvarsarbeid av Stabæk, men utligning var det likevel.

Etter pausen prøvde Stabæk iherdig, men de fant ikke veien gjennom et hardtarbeidende Vålerenga-lag. Etter 60 minutter kom dommer Kjell Alseth i fokus. Først dømte han hjørnespark på en soleklart straffe. Noen minutter senere dømte han straffe da han skulle dømt angrep på keeper.

Ga ikke opp

Kanskje var det en kompensasjon for tidligere feil, men det er da ikke slik det fungerer? Straffen satte Storbæk sikkert til venstre i mål. Enga i ledelsen.

Stabæk har en stor styrke i at de ikke gir opp. Segerström ble utvist for to gule kort, noe dommeren holdt på å glemme. Dette stoppet ikke Stabæk, som presset på. I det 89. minutt fant Gunnarsson Daniel Nannskog med en flott ball. Svensken fant et rom å skyte i og kunne utligne til 2-2.

(©NTB)

Personvernpolicy