Taktisk triumf av trener-Hansen

Da Ålesund-trener Per Joar Hansen la om fra 4-4-2 til 4-3-3 et stykke ut i 2. omgang snudde kampen mot Sandefjord fullstendig.

Aalesunds trener Per Joar Hansen takker publikum for støtten etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Sandefjord i Ålesund søndag kveld. I bakgrunnen Trond Fredriksen og Amund Skiri. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Da Ålesund-trener Per Joar Hansen la om fra 4-4-2 til 4-3-3 et stykke ut i 2. omgang snudde kampen mot Sandefjord fullstendig, og hjemmelaget gikk fra 0-1 til 4-1.

Sandefjord ledet noe overraskende 1-0 til pause i sunnmørsbyen, men formsterke Aalesund klarte igjen å snu kampen til sin fordel. Også mot Start i forrige kamp lå det under, før laget snudde og vant. Ålesund har sterke 10 poeng på de fire siste kampene i serien, og det er ny rekord. 4-1-seieren var også ny hjemmerekord i eliteserien. Aldri har Aalesund tatt en større seier på hjemmebane på øverste nivå i norsk fotball.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å snu det til klar seier. I 1. omgang var vi ikke bra nok, selv om vi kunne ha scoret da også. Det var en kalddusj at Sandefjord tok ledelsen. Jeg er stolt over at vi snudde det, sa AaFK-trener Per Joar Hansen.

Hansen roste også innbytterne Jonathan Parr og Lasse Olsen som sto bak de første målene da hjemmelaget tok seg inn i kampen igjen.

Stilskifte

Stilskiftet betydde at Aalesund-spillerne la mer press på Sandefjord, og samtidig fikk de mye mer bredde i spillet. Det gjorde at de tok sin annen trepoenger på rad.Sandefjords trener Tor Thodesen ville derimot ikke være med på at formasjonsbyttet ble tungen på vektskålen.

- Det var ikke det som snudde kampen. De kriget oss i senk og vant alle duellene mot slutten av kampen, mente Thodesen.

Banens bestemann var hjemmelagets islending Haraldur Gudmundsson. Han bidro også med en scoring.

- Det var moro. Nå har jeg like mange mål som Adin Brown, lo Gudmundsson.

Keeper Brown scoret som kjent 2-2-målet da Aalesund gjestet Rosenborg på Lerkendal.

- For annen gang klarte vi snu 0-1 til seier. Det vitner om god lagmoral, sa Gudmundsson. (©NTB)