Brann aldri truet av Godset

Med 4-2-seier søndag vant Brann for 11. gang på rad borte mot Strømsgodset, og er på god vei mot seriegull.

Her gratuleres hattrick-målscorer Thorstein Helstad av keeper Jon Knudsen etter eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Brann i Drammen søndag kveld. Brann vant 4-2. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Strømsgodset har ikke slått årets serieleder hjemme på Marienlyst stadion siden 1974. Brann var i realiteten aldri truet av hjemmesvake Strømsgodset og befestet sin posisjon på toppen av tabellen med sin fjerde triumf borte for sesongen.Thorstein Helstad ble dagens Brann-mann med ekte hat trick etter pause. Totalt har rødtrøyene fra Bergen vunnet ti av 15 serieoppgjør denne sesongen.

Kristjan Örn Sigurdsson nikket inn 1-0 til bergenserne etter et presist hjørnespark fra kaptein Martin Andresen i det 11. minutt. Det var islendingens tredje fulltreffer for året.

Åtte minutter etter hvilen klarte ikke toppscorer Thorstein Helstad å dy seg lenger. Jan Gunnar Solli gjorde et herlig forarbeide på høyrekanten og serverte ballen til Helstad som i et tomt mål bredsidet inn sin 11. seriescoring i år.

Kvarteret senere var Brann-spissen på rett plass til rett tid igjen, og punkterte kampen ved å kopiere sitt første mål fra kort hold. Ni minutter senere var hat tricket et faktum da Helstad nok en gang fikk ballen servert foran Godset-målet.

Sjanserikt

I en åpen og sjanserik fotballkamp kunne og burde gjestene ha vunnet med langt større sifre. Foruten scoringene vasset Helstad i sjanser og bare uflaks og udyktighet gjorde at hedmarkingen ikke fikk flere nettkjenninger.

Godset-innbytter Thomas Finstad laget litt trøbbel for bergenserne da han på ett minutt reduserte to ganger helt på slutten, men nærmere kom ikke vertene.

Serielederen spilte god angrepsfotball og var spesielt farlige på overganger. Brann-forsvaret hadde i tillegg god kontroll på hjemmelagets angrepsrekke gjennom hele kampen.

Før sesongen tippet Strømsgodset-trener Dag-Eilev Fagermo Brann som seriemester. Søndag var hans egne elever sjanseløse mot serielederen. (NTB)