Irakerne feirer fotballtriumf

Irakerne feirer fotballtriumf
Irakerne feirer fotballtriumf

Jublende irakere feirer etter at landet vant asiamesterskapet i fotball søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Iraks kaptein Younis Mahmoud kysser trofeet etter finaleseieren mo Saudi Arabia i AFC Asia Cup 2007. REUTERS/Jerry Lampen

Jublende irakere feiret med skuddsalver i lufta etter at landet vant asiamesterskapet i fotball søndag. Det er innført kjøreforbud i Bagdad for å hindre angrep på feirende fotballfans.

Det irakiske fotballaget ga sine landsmenn en sjelden opplevelse av glede og samhold etter mange år med vold og uro.

- Disse heltene har vist det virkelige Irak. De har gjort noe nyttig for folk i motsetning til politikerne og lovgiverne som stjeler eller dreper hverandre, sier Sabah Shaiyal, en 43 år gammel politimann i Bagdad.

- Det er spillerne som har gjort oss stolte, ikke de grådige politikerne. Nok en gang har landslaget vist at det finnes bare ett samlet Irak, fortsetter han.

Myndighetene hadde i forkant av finalen lagt ned forbud mot å feire en eventuell seier med å avfyre skudd i lufta, noe fotballtilhengerne ikke klarte å overholde. Det ble også innført kjøreforbud i Bagdad i et forsøk på å hindre angrep mot feirende fotballfans.

Sikkerhetsberedskapen ble skjerpet etter at 50 mennesker ble drept i selvmordsangrep etter seieren i semifinalen onsdag. Irak vant mesterskapet for første gang og slo Saudi-Arabia, som har vunnet tre ganger før. (©NTB)

Personvernpolicy