– Turister må ha med ljå for å finne fjordene

– Turister må ha med ljå for å finne fjordene
– Turister må ha med ljå for å finne fjordene

Norsk natur lokker turister til Norge, men veiene er så gjengrodde at turistene må ha med ljå for å se utsikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk natur og verdensarvstatus lokker turister til Norge, men veiene er så gjengrodde at turistene må ha med ljå for å se utsikten som skjuler seg bak skog og kratt, mener direktør Terje Devold i Fjord Norge AS.

Norge bruker enorme summer på å markedsføre storslagen natur, fjorder, fjell og fosser. Men det hjelper lite når herligheten er gjengrodd, mener Devold.

- Det er riv ruskende galt at det offentlige bidrar med rundt 200 millioner kroner i året for å markedsføre naturen vår i utlandet, og så må turistene ha med ljå for å finne den, sier Devold til Dagbladet.

Han er alt annet enn imponert over innsatsen til myndighetene og mener at det bør gjøres mer. Kantslått og lokale dugnadsaksjoner er ikke nok, mener Devold. Han hevder problemet er at det er for få bønder og beitedyr igjen til å holde kulturlandskapet ved like.

- Å få Unescos verdensarvstatus og bli kåret som bedre enn blant andre Grand Canyon av National Geographic Society, er større enn å få tildelt OL. Nå kan vi risikere å miste hele statusen på grunn av gjengroing, sier ordfører Arne Sandnes i verdensarvkommunen Norddal på Sunnmøre.

Seks ordførere fra verdensarvområdene i Norge har slått seg sammen til et verdensarvråd, ledet av Arne Sandnes. De har regnet ut at det vil koste 15 millioner kroner å hamle opp med problemet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus