Vil ha alkoholforbud på fly

Jan Sahl (KrF) ønsker alkoholforbud for å bedre flysikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Sahl (KrF) ønsker alkoholforbud på fly. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXJan Sahl (KrF) ønsker alkoholforbud på fly. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Jan Sahl (KrF) ønsker alkoholforbud på fly. Det vil bedre flysikkerheten, mener han.

I Sverige har riksadvokaten tatt til orde for alkoholforbud på fly og promillekontroll før ombordstigning for å øke flysikkerheten og unngå ubehagelige episoder på fly. Forslaget er fornuftig, mener Sahl.

– Dette kan være noe drastisk overfor dem som kun vil nyte et glass vin til maten. Men det blir problematisk å sette et skille. Jeg ser ingen annen mulighet enn å innføre et forbud mot alkoholservering i fly, sier Sahl til VG.

Sahl mener derimot ikke at det er nødvendig å alkoholteste alle før ombordstigning, og viser til at det er nok kontroller på flyplassen slik det er. Sahl åpner likevel for testing ved mistanke.

– Mange er gode til å skjule at de er beruset. Så der det er mistanke om beruselse, mener jeg det er greit at flypersonell tar fram ballongen og ber passasjerene blåse. Noen valg må en ta i forhold til sikkerheten, sier Sahl til avisen.

Sahl er medlem i transportkomiteen på Stortinget. (©NTB)

Personvernpolicy