Musharraf og Bhutto i hemmelig møte

Pakistans president Pervez Musharraf har hatt hemmelig møte med Benazir Bhutto for å drøfte en maktdeling i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mediene slår møtet mellom de tidligere bitre rivalene stort opp, og Pakistans jernbaneminister bekrefter at et møte har funnet sted.

- Presidenten og Bhutto hadde et vellykket møte i emiratet Abu Dhabi i Persiabukta fredag, sier jernbaneminister sjeik Rashid Ahmed til nyhetsbyrået Associated Press. Det er ikke skrevet eller undertegnet noen avtale.

Benazir Bhutto snakket på telefon med TV-stasjonen KTN, men unnvek spørsmålet om hun hadde møtt Musharraf.
- La oss snakke om noe annet, sa hun fra London.

- Uansett hva vi har gjort og gjør, så er det til beste for demokratiet og det pakistanske folkets økonomiske og sosiale rettigheter.

Bhutto leder Pakistans største sekulære parti, Pakistan People's Party (PPP). Hun har tidligere gjort det klart at Musharraf må slutte å opptre som militær leder, og gjentok det lørdag.
- Jeg fastholdet standpunktet. Vi godtar ikke president Musharraf i uniform, sa hun.

Musharraf står midt i en kamp med islamske fundamentalister i Pakistan, og en avtale med Bhutto og hennes parti vil bli hilst velkommen av vestmaktene fordi det vil styrke Musharrafs politiske basis.

Presidenten og opposisjonspolitikeren forhandler om en avtale der hun vil støtte ham i en ny periode som president mot at han støtter henne som statsminister. Til gjengjeld krever Bhutto at Musharraf må oppgi makten til å avsette statsministeren og oppløse nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Personvernpolicy