Eliteserien:

Bunnlaget var best

Bunnlaget var best
Bunnlaget var best

Lillestrøm ledet 1-0 og hadde tilsynelatende full kontroll, men fikk en kollektiv kollaps etter pause og bunnlaget Odd skaffet seg ett poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Odds keeper Rune A. Jarstein slår ballen over LSKs Arild Sungodt under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Odd Grenland på Åråsen stadion lørdag kveld. Kampen endte 1-1. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Etter en god offensiv periode burde gjestene ha fått med seg alle tre poengene fra Åråsen.

Kampen på en sleip Åråsen endte 1-1 etter at Espen Søgård hadde gitt vertene ledelsen på en heading etter 18 minutter. Espen Ruud reparerte skaden etter et misbrukt straffespark og utlignet seks minutter før full tid.

Lillestrøms mål kom etter en glimrende kombinasjon mellom Shane Stefanutto, Simen Brenne og Søgård som kunne vært tatt rett ut av læreboka.

Espen Ruud scoret etter at Heinz Mueller to ganger hadde gitt returer på gode skudd fra Jan Tore Amundsen. Samme Mueller reddet et straffespark fra Ruud etter 52 minutter. Mueller hadde flere kvalifiserte redninger og Lillestrøm kan takke ham for at laget tross alt kom fra det med uavgjort.

Burde vunnet

- Denne kampen burde vi ha vunnet, fastslo Odd-trener Gaute Larsen, som gratulerte seg selv og Arne Sandstøs taktiske omlegging etter pause.

Etter en times spill la Odd om til offensive 3-5-2 og tvang Lillestrøm på defensiven.
- Det er sjelden Lillestrøm blir tvunget til å spille 4-5-1 på hjemmebane, tilføyde Larsen, som hevder at han nå ser lyst på fremtiden til tross for Odds prekære tabellposisjon.

- I de to siste kampene har vi slått Rosenborg og spilt uavgjort mot Lillestrøm på to av de vanskeligste bortearenaene i toppserien, sa Gaute Larsen.

Målscorer Espen Ruud ser også lyst på fremtiden.
- Vi har fått gode forsterkninger etter ferien. De har hevdet laget betraktelig og jeg tror vi skal score mange poeng framover mot høsten, sa han.Ruud sa at han hadde bestemt seg for hvilket hjørne han skulle skyte i før han tok straffesparket.

- Men Mueller gikk veldig tidlig og reddet. Dette er det første straffesparket jeg misser i toppserien, sa Ruud, som stilte seg klar også til å ta straffespark neste gang sjansen byr seg.

- Da jeg fikk sjansen til å reparere missen på slutten hadde jeg bestemt meg at den ballen skulle inn samme hva, tilføyde han.

Oppgitt

Tom Nordlie virket temmelig oppgitt etter at laget hans hadde gitt fra seg en tilsynelatende trygg ledelse. Han stilte seg uforstående til at laget klappet sammen etter pause.
- Vi varierer altfor mye fra fantastisk fotball til det begredelige. Normalt pleier vi å avslutte kampene sterkt etter forsiktige åpninger. Nå skjer det motsatte. Det er ingen krise, men dette er ting vi må ta tak i, sa Nordlie.

- Våre spillere flytter ikke beina verken offensivt eller defensivt og vi inviterer Odd inn i kampen igjen etter en glimrende 1. omgang.- På spillermøtet før kampen sa jeg at «vinner vi i dag, vil vi virkelig være med i gullkampen. Jeg så på denne matchen som en vendepunkt-kamp for oss».

- Når vi ikke vinner, er det utrolig skuffende. Det har sett så bra ut på trening at jeg virkelig var optimist. Men det går jo an å komme seg igjen etter 1-1 mot Odd, mente Nordlie.

Personvernpolicy