Danske islamister oppgir injuriesak

Danske islamister oppgir injuriesak
Danske islamister oppgir injuriesak

Danske islamister oppgir anken i injuriesaken mot lederen for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Partileder Pia Kjærsgaard i Dansk Folkeparti under en pressekonferanse i 2005. Foto: Keld Navntoft / SCANPIX

Danske islamister oppgir anken i den tapte injuriesaken mot lederen for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Kjærsgaard ble tidligere i juli frikjent i injuriesaken Det Islamiske Trossamfund hadde gått til sak mot henne fordi hun i en artikkel hadde kalt dem «landsforrædere» og «femtekolonnister». Lederen av det innvandrerkritiske og populistiske partiet brukte uttrykkene i forbindelse med de danske islamistenes reiser til Midtøsten der de hisset til protester mot Danmark fordi Jyllands-Posten hadde trykket tegninger av Muhammed.

- Vi mener dommen er mer politisk enn juridisk, men nå må vi se framover. Ingen skal tydeligvis røre Pia Kjærsgaard i Danmark, sier Bilal Assaad, leder for medie- og politikutvalget i Islamisk Trossamfund.

Menigheten sa etter frifinnelsen at de ville anke saken. Kjærsgaard ble frikjent i byretten i Lyngby 13. juli.

Islamisk Trossamfund har også tapt injuriesaken mot Jyllands-Posten, men har anket saken. De truer også med at de vil få utstedt et fatwa mot Jyllands-Posten dersom de taper anken, men det er uvisst hvilke praktiske konsekvenser det vil ha. (©NTB)

Personvernpolicy