Drapstiltalt lege autorisert i Norge

Drapstiltalt lege autorisert i Norge
Drapstiltalt lege autorisert i Norge

En lege som er tiltalt for uaktsomt drap etter at en pasient døde, har fremdeles autorisasjon til å jobbe i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at en mann døde etter at øre-nese-halsspesialisten Tibor Antonio Kodra borret hull inn i hjernen på han, ble Kodra tiltakt for uaktsomt drap i Danmark. Et halvt år etter fikk legen autorisasjon til å jobbe i Norge, og noen uker senere var han på plass ved øre-nese-halsavdelingen i Gjøvik, Sykehuset Innlandet.

Kodra jobbet i hovedsak på poliklinikken ved sykehuset, men var der bare i noen uker i 2005.

- En del pasienter klaget på dårlig oppførsel fra legens side, og vi fant ingen grunn til at han skulle fortsette, sier fungerende direktør Øyvind Graadal, Sykehuset Innlandet på Gjøvik, til Aftenposten.

Han sier videre at sykehuset ikke kjente til tiltalen. Heller ikke Statens autorisasjonskontor for helsepersonell, som gir leger rett til å praktisere i Norge, var kjent med at Kodra var tiltalt for uaktsomt drap.

- Vi har en nordisk avtale. Står man ikke på listene over ikke-godkjente leger i Norden, så blir man godkjent i Norge. Den aktuelle legen sto ikke på listene, sier fungerende direktør, Lars Swanstrøm.

Ifølge Aftenposten er helsedirektør Lars. E. Hanssen er kjent med saken, og brukte gårsdagen til å sjekke om det var kommet klager på legen mens han jobbet i Norge.

- Vi har ikke funnet at det er klaget på ham her, sier Hanssen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus