Tour de France-arrangøren:

- UCI vil skade Touren

- UCI vil skade Touren
- UCI vil skade Touren

Tour de France-arrangøren (ASO) mener at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) er ute etter å skade Touren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Tour de France-arrangørens formann, Patrice Clerc (t.h), mener at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) er ute etter å skade Touren. Her avbildet sammen med Tour-direktøren Christian Prudhomme (t.v). Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Tour de France-arrangøren (ASO) mener at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) er ute etter å skade Touren. Den beske kritikken kom fram under en pressekonferanse lørdag.

ASO-presidenten mener at UCI må ta en stor del av skylden for at årets Tour er blitt rammet av den ene dopinghistorien etter den andre.

- De vil skade Touren, og det vil vi ikke være med på lenger. UCI vil ikke arbeide for et bedre antidopingprogram. I framtiden vil vi samarbeide med de lag, sponsorer og nasjonale forbund som vil gjøre det riktige, sa Patrice Clerc.

Clerc mener at UCI kan skyldes direkte for to av dopingsakene, tilfellene Michael Rasmussen og Patrik Sinkewitz. De to skulle ifølge Clerc aldri ha stilt til start. Han mener at UCI lå på vinden før Tour-starten i London 9. juli, og at de kunne ha nektet de to å starte.

- Vi kunne ha unngått en masse problemer om UCI hadde opptrådt profesjonelt. Sinkewitz testet positivt allerede i begynnelsen av juni, men det kom ikke fram før én måned senere.

Han mener også at Michael Rasmussen-saken kunne vært unngått.

- Rasmussen mistet en del dopingkontroller. Det kjente både UCI og laget hans Rabobank til. UCI har opptrådt inkompetent, og Clerc ba om at UCIs ledelse med president Pat McQuaid i spissen måtte gå av.

Clerc frikjente Det internasjonale sykkelforbundet i dopingsakene mot Alexandre Vinokourov og Cristian Moreni.

- De begikk deres egen feil og skadet Touren med sin oppførsel, sa Clerc om rytterne som testet positivt på henholdsvis bloddoping og kunstig bruk av testosteron. (©NTB)

Personvernpolicy