Hillary Clintons utringning skaper oppstyr

Presidentkandidat Hillary Rodham Clinton har vist noen centimeter kløft i utringningen. Slikt blir det debatt av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig hold senator og presidentkandidat Hillary Rodham Clinton et innlegg i senatet, som kanalen C-SPAN kringkastet direkte. Clinton var kledd i en sort topp og en rosa jakke som viste litt kløft mellom brystene. En kommentator i Washington Post skrev om dette, og dermed brøt oppstyret løs.

«Svært upassende»

En ørliten kløft skaper oppstyr.En ørliten kløft skaper oppstyr.

Motejournalisten Robin Givhan skrev i forrige uke i sin spalte om Hillary Clintons stil og at hennes den lille kløften som ble vist på C-SPAN var en liten anerkjennelse av femininitet i den ellers så, estetisk sett, konservative kongressen. Lite visste den Pulitzer-vinnende journalisten hvilket oppstyr dette skulle vekke.

Etter at kommentarartikkelen sto på trykk har debatten rast i avisenes spalter og ikke minst i blogger og nettdebatter. Etter å ha mottatt reaksjoner fra hele landet sendte også kampanjeteamet til Clinton ut et brev der de ber om økonomisk støtte til kampenjen og samtidig tar sterk avstand fra Givhans artikkel. De kaller omtalen av utringningen «svært upassende» og «fornærmende».

- Kvinner hadde enten lest om det eller hørt det fra andre. De ble indignerte på vegne av Hillary og også på vegne av seg selv, sier en Ann Lewis, talsperson for kampanjen til Washington Post.

Hun ba i brevet om at givere til kampanjen tok et standpunkt i forhold til en slik «smålighet og råhet i amerikansk kultur.» Det er ikke uvanlig at kampanjer bruker negativ kritikk for å samle støtte til sin kandidat.

Overrasket

Robin Givhan på sin side er overrasket over mottakelsen artikkelen hennes har fått. Artikkelen er på ingen måte kritisk til Hillary Clinton, tvert i mot så trekker hun frem at det å vise litt kløft er et tegn på selvtillit og autoritet. I artikkelen skriver hun:

«Det betyr at en kvinne er fornøyd med å bli oppfattet som en seksuell person, i tillegg til å bli sett på som intelligent, ha autoritet og humor, samt andre ting som er definerende for hennes personlighet».

Men etter reaksjonene på artikkelen har hun gått ut og sagt hun er uenig i tolkningen om at den var fornærmende eller nedsettende.
- Det er åpenbart ikke den viktigste delen av kampanjen, og det er åpenbart ikke det viktigste med Hillary Clinton på noen måte, har hun sagt.

---

Er Hillarys utringning så viktig at den fortjener debatt eller er reaksjonene overdrevne? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.

Alle kommentarer blir publisert under fullt navn.

Personvernpolicy