Legger ned informasjonskontor mot omskjæring

Legger ned informasjonskontor mot omskjæring
Legger ned informasjonskontor mot omskjæring
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringens informasjonskampanje mot omskjæring på Gardermoen legges ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) (i midten), justisminister Knut Storberget (Ap) og Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) fra presentasjonen av regjeringens strakstiltak for å bekjempe kjønnslemlestelse/omskjæring av jenter. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Etter bare tre ukers aktivitet legges nå regjeringens informasjonskampanje mot omskjæring på Gardermoen ned. Kampanjen flyttes til Grønland i Oslo, fordi det rett og slett er for få somaliere på Gardermoen.

Etter tre ukers virksomhet på Gardermoen er det nå slutt for kampanjen.
- Vi har erfart at det er få somaliere som skal ut og fly, derfor flytter vi informasjonskampanjen til Grønland i Oslo til mandag. Der håper vi å nå ut til flere afrikanere, sier Ayaan Yasiin, leder i Somalisk kvinneforening og medarbeider i Primærmedisinsk Verksted (PMV) til Dagsavisen.

- Det somaliske miljøet er ikke lukket som det ofte framstilles, alle kjenner alle. Somalierne vet at omskjæring er ulovlig. Da virker det meningsløst stigmatiserende å fortsette denne infokampanjen, sier leder Said Farah i Somalisk Velferdsforening.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen krisehenvendelser

Kampanjen ble tidligere i sommer lansert i tillegg til en døgnbemannet krisetelefon mot omskjæring. Telefonen har ikke mottatt en eneste konkret henvendelse fra jenter med afrikansk opprinnelse.

- Krisetelefonen åpnet 1. juli. Da var vel de fleste somaliere allerede reist på ferie i utlandet, sier Belinda de Leon i Organisasjonen SEIF (Selvhjelp for innvandrere og flyktninger).

Det tredje tiltaket, helsestasjonene på Grønland og Holmlia som holder sommeråpent, er heller ikke blitt oppsøkt av somaliske jenter.

Likestillingsdepartementet vil vente med å kommentere saken til tiltakene er avsluttet etter sommeren. (©NTB)
---
Tror du tiltakene som regjeringen har satt i gang for å bekjempe kjønnslemlestelse fungerer, eller bærer de mer preg av å bare ville gjøre noe? Gjør Norge nok?

Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.
Du kan også skrive lengre artikler om temaet direkte publisert hos ABC Nyheter. Alle innlegg blir publisert under fullt navn.