Vil dekke ekstrautgifter til ferie

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) lover statlig støtteordning for funksjonshemmede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) lover statlig støtteordning for funksjonshemmede. Foto: Knut Falch/ SCANPIXStortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) lover statlig støtteordning for funksjonshemmede. Foto: Knut Falch/ SCANPIX

Norsk Forbund for Utviklingshemmede krever at staten dekker funksjonshemmedes ekstrautgifter til ferie. Ap lover en statlig støtteordning.

Feriereiser kan bli opp til dobbelt så dyre for funksjonshemmede sammenlignet med funksjonsfriske, melder NRK. Det er utgifter til personlige assistenter som må være med på turen som gjør feriene markant dyrere for funksjonshemmede.

- Utviklingshemmede i dag har et langt dårligere tilbud på ferie og fritid enn for 15 år siden, sier lederen i Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Helene Holand.

Ifølge NRK har politikere de siste 18 årene sagt at funksjonshemmede skal ha et likeverdig kultur- og fritidstilbud som alle andre, og stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap) sier en statlig støtteordning kommer. Hva den vil innebære, og når den kommer, er likevel uklart. (©NTB)

Personvernpolicy