Vil ha fruene på Oslo Vest i arbeid

Vil ha fruene på Oslo Vest i arbeid
Vil ha fruene på Oslo Vest i arbeid

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) vil ha fruene på Oslo Vest i arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) mener Norge trenger all den arbeidskraften landet kan få tak i, og vil derfor også ha fruene på Oslo Vest i arbeid. Foto: Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) mener Norge trenger all den arbeidskraften landet kan få tak i, og vil derfor også ha fruene på Oslo Vest i arbeid.

- Arbeidskraftbehovet er en av de største utfordringene til Norge framover. Derfor trenger vi også fruene på Oslo Vest til å bidra med verdiskapning i samfunnet, sier Bekkemellem til Dagens Næringsliv.

Konene til flere mannlige næringslivstopper på Oslos vestkant har valgt å være hjemmeværende med hovedansvar for barn, sosialt liv og familiens eiendommer mens mennene jobber døgnet rundt. Bekkemellem hadde helst sett at disse kvinnene ble en del av arbeidslivet.

Mangler arbeidskraft

- Vi trenger arbeidskraft. Det håper jeg at mange ser verdien av, selv om man har en økonomi som tilsier at man ikke er nødt til å jobbe. Jeg hadde ønsket at disse flotte kvinnene hadde kommet ut i arbeidslivet slik at Norge hadde hatt mindre behov for å importere arbeidskraft, sier Bekkemellem.

Hun understreker at hun ikke vil bruke politisk makt for å få vestkantfruene ut av huset.
- De må selvfølgelig gjøre sine egne valg, sier Bekkemellem.Hun synes imidlertid at dette lukter klassesamfunn på norsk jord.

- For de fleste norske kvinner er dette en ukjent virkelighet. For de fleste handler det om å få den private husholdningen til å gå rundt. Dette viser at man i Norge fortsatt har et klassesamfunn, og at det finnes kvinner i Norge som gjennom rike ektemenn opprettholder et kjønnsrollemønster de fleste kvinner i Norge har forlatt, sier hun. (©NTB)

Synes du det er riktig at en statsråd blander seg opp i hvordan familier velger å organisere seg? Er hjemmeværende fruer et tegn på at vi har et klassesamfunn med et foreldet syn på kjønnsrollemønsteret?

Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.
Du kan også skrive lengre artikler om temaet direkte publisert hos ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus