Yngre Legers Forening:

– Gravide leger får sparken

Opptil ti kvinnelige leger kan så langt i år ha mistet jobben på norske sykehus fordi de er blitt gravide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil ti kvinnelige leger kan så langt i år ha mistet jobben på norske sykehus fordi de er blitt gravide, hevder Yngre Legers Forening (YLF).

Foreningen mener at stadig flere kvinner ikke får forlenget legevikariatet sitt fordi de venter barn.
- Gang på gang forsøker sykehusene å unndra seg forpliktelsene sine som arbeidsgiver. Disse tilfellene beror ikke på misforståelser, men er blitt en trend, sier foreningens leder Per Meinich til VG.

Tillitsvalgt for YLF ved Ullevål universitetssykehus, Atle Einar Østern, bekrefter at det finnes slike tilfeller.
- Jeg vet at sykehuset ved flere anledninger ikke har ønsket å la vikarer som skal ut i svangerskapspermisjon, fortsette. Da er det økonomi som har vært årsaken. Sykehuset vil heller ansette leger som kan jobbe, sier Østern.

Fungerende direktør ved Ullevål universitetssykehus, Eva Bjørstad, kjenner ikke til at gravide ikke får fortsette vikariater.
- Jeg sjekket dette opp i går, og fant ett tilfelle. Det rettet vi opp i går, forklarer Bjørstad.

- Gravide skal ha samme rett som andre til å få vikariater, det er ledelsens politikk, sier hun, og viser til at det i fjor ble rettet opp i dette da det fantes en del tilfeller der gravide tidligere hadde mistet jobben.

Fungerende likestillings- og diskrimineringsombud Ella Gosh sier det er et betydelig problem at kvinner mister jobben når de blir gravide. Jurist hos ombudet, Ragnar Lie, mener ombudet burde kunne idømme arbeidsgivere økonomisk erstatning og oppreisning. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus