Tour de France:

Sjanseløs Hushovd

Sandy Casar tok «en spansk en», fikk med seg tre ryttere i utbrudd og vant til slutt en suveren seier på den 19. etappen i Touren fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Foto på front: REUTERS/Eric Gaillard

Sammen med Axel Merckx, Laurent Lefevre og Michael Boogerd stakk Casar etter vel 20 kilometer. De fire opparbeidet seg etter hvert en ledelse på over 17 minutter på hovedfeltet, og det ble fort klart at seieren på den nest siste fellesstartetappen kom til å stå mellom dem.

I spurten var Casar klart sterkest. Han gikk flere ganger mot slutten og vant fra tet.- Klart jeg er kjempeglad. Denne Touren er ikke blitt helt slik jeg hadde håpet, for jeg var syk før det hele startet, men denne seieren var et flott plaster på såret, sa Casar som kom til mål med et svært sår på høyre skinke og albue. I kollisjon med en hund underveis på etappen måtte han en tur i asfalten, men tøffingen klarte likevel å vinne.

Alberto Contador som overtok ledertrøya torsdag, beholdt den gjennom fredagens etappe, men han tapte tre sekunder til Cadel Evans som virkelig var smart på de aller siste meterne av etappen som sluttet i Angoulême.

Sjanseløse

Thor Hushovd spurtet inn til 10.-plassen. Han var sjanseløs mot de aller beste med Tom Boonen i spissen da hovedfeltet nærmet seg mål. Julian Dean dro opp Hushovd som han skulle, men nordmannen virket noe tung i beina og måtte se at Boonen var best i hovedfeltet med Robert Hunter på plassen bak. De spurtet om femteplassen.

Det betyr at Boonen så å si har avgjort kampen om den grønne sprinttrøya, mens Hushovd bare kan håpe på å gjenta bedriften fra i fjor på Champs Elysees, da han vant den aller siste etappen.

- Jeg hadde ikke så mye å spurte for i dag. Denne spurten var mer for å se hvordan formen er, og det fungerer bedre nå enn det har gjort de siste 14 dagene, sa Hushovd til TV 2 etter fredagens 211 kilometer lange etappe.

- Nå prøver jeg å lade batteriene til søndag. Det er det eneste som står i hodet mitt nå, la Hushovd til, og i så måte fikk han en grei tur fredag, for bortsett fra på de aller siste kilometerne, gikk det veldig rolig i det store hovedfeltet.

Umulig

- Det gikk et brudd tidlig. Det var mange gode ryttere med der, men de lagene som ligger best an i lagkampen klarte ikke å mobilisere noe som helst, så derfor fikk de fire som var best i dag, gå temmelig gratis, mente Kurt Asle Arvesen.

Han rullet inn vel ni minutter bak Sandy Casar og måtte innse at han ikke hadde hellet med seg fredag heller. Det var den siste muligheten Arvesen hadde til å sikre seg en etappeseier i årets ritt.

- Det blir nok for vanskelig for meg å få noe resultat nå, men selv om jeg mangler personlig suksess i årets ritt, så har jeg fått veldig mange fine tilbakemeldinger. Laget, både rytterne og ledelsen, er fornøyde med meg, slo Arvesen fast overfor TV 2.

Lørdag er det temporitt i touren, og da kommer kampen om sammenlagtseieren til å bli avgjort en gang for alle. Det står mellom Alberto Contador som overtok den gule trøya da Michael Rasmussen ble kastet ut av rittet, og australieren Cadel Evans som ligger 1.50 minutt bak.

Søndag går avslutningen på Champs Elysees, og der skal Thor Hushovd prøve å forsvare fjorårsseieren.
- Det er mange sterke sprintere, så det blir tøft å vinne søndag, men jeg har troen på at det kan gå, og det er viktig, mente Hushovd etter fredagens nest siste fellesstartetappe. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus