Åpen for alle - alltid

Fulle astronauter fløy

Fulle astronauter fløy
Fulle astronauter fløy
Artikkelen fortsetter under annonsen

Astronauter fløy romskip mens de var fulle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Illustrasjonsfoto
Flickr / Nasa

Ved minst to anledninger har amerikanske astronauter fløyet i beruset tilstand, til tross for at bekymrede kolleger prøvde å hindre dem. Både andre astronauter og leger advarte om at astronautene var så påvirket av alkohol at de utgjorde en fare for flyvningen. Dette har en komité som undersøker helse-tilstanden til astronauter, funnet ut, ifølge Aviation Week & Space Technology.

Komiteen kunne også rapportere om ”stor-konsum av alkohol” blant enkelte astronauter før utskytning. NASA-astronautene skal følge en regel om total avholdenhet de siste 12 timene før avreise.

NASAs talsmann ville i følge Aviation Week & Space Technology, ikke kommentere disse funnene før pressekonferansen, som er satt til fredag kveld amerikansk tid.

Les rapporten her etter 18.00 på fredag!

Gruppen som har sett nærmere på astronautenes helse ble nedsatt etter at den kvinnelige astronauten Nowak ble arrestert i februar og siktet for mordforsøk på en annen astronautkvinne. Siktelsen mot Nowak frafalt.

Komiteen består av militære og sivile psykologer, fysiologer, advokater, sikkerhetseksperter og astronauter, under ledelse av Richard Bachmann, dekan ved Air Force School of Aerospace Medicine.

(Illustrasjonsfoto på forsiden: Flickr / Nasa)