Kosovo bruker norsk lærebok

En lærebok om demokrati skrevet av norske forskere har blitt en suksess blant politikere og akademikere i Kosovo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Nå skal boken oversettes til andre språk på Balkan.

Det er lærerboka «Politisk tenkning» av Knut Midgaard og Raino Malnes som står for suksessen, etter at den ble oversatt til albansk i vår.

- Etter at presidenten for parlamentet i Kosovo, Kola Derisha, hadde lest boka, bad han om ett eksemplar av boka til alle medlemmene i parlamentet, til alle ordførerne og til ledende folk i statsadministrasjonen, forteller den pensjonerte professoren i statsvitenskap, Knut Midgaard, til Uniforum.

I løpet av høsten vil boka også komme ut på flere andre språk på Balkan. De kommende årene skal også to andre lærerbøker, «Demokrati, Ideer og organisering» av Bjørn Erik Rasch og «Demokrati - vilkår og virkninger» av Knut Midgaard og Bjørn Erik Rasch, oversettes til flere balkanske språk, i første omgang albansk.

- Den store lanseringsdagen ble satt til Nasjonalbiblioteket i Pristina. Da kom det så mange folk at ikke alle kom inn. Men det var trykket opp 2.500 eksemplarer, slik at alle som kom, kunne få med seg boka. Vi ble også intervjuet av både radio og fjernsyn. Det gjør sterkt inntrykk å oppleve at en lærebok i demokrati får en slik mottakelse, sier Knut Midgaard til Uniforum.

Midgaard syns det hadde vært spennende å få i gang et samarbeid mellom statsvitenskapsmiljøene i Norge og Kosovo.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus