Åpen for alle - alltid

Mange sivile drept i flyangrep i Afghanistan

Mange sivile drept i flyangrep i Afghanistan
Mange sivile drept i flyangrep i Afghanistan
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titall sivile har mistet livet i to flyangrep som vestlige styrker har gjennomført mot mål i det sørlige Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Helmand
Helmand-provinsen har lenge vært preget av harde kamper mellom koalisjonsstyrker og Taliban. Her prøver en britisk soldat å få informasjon fra en sivil i området. Foto: Scanpix.

Kandahar (NTB-Reuters-AP): Rundt 50 medlemmer av talibanmilitsen skal være drept i nye kamper.

Blant de sivile som døde i flyangrepene i Girishk-området i den sørafghanske Helmand-provinsen, var det mange kvinner og barn, sa innbyggere i distriktet fredag. Sprengladninger fra NATO-fly rammet bolighus i distriktet torsdag kveld, ble det sagt.

- Sivilbefolkningen begynte å flykte, og 27 eller 28 ble drept mens de var på flukt fra NATOs bombing. Jeg vet ikke noe om hvor mange som kan ha blitt skadd, sa en lokal leder, Manaf Khan, til nyhetsbyrået Reuters fredag.

- Kampfly fra koalisjonsstyrkene slapp to bomber mot mål der det befant seg mange opprørere. Begge steder ble det observert nye store eksplosjoner, straks etter at bombene var gått av, tilføyde Khan.

En NATO-soldat ble torsdag drept i kamper med talibanopprørere i det sørlige Afghanistan, opplyste alliansen i en kunngjøring fredag. Det ble ikke sagt noe om hvilket land soldaten kom fra, eller nøyaktig hvor kampene fant sted. (©NTB)