Får hiv og gonoré i Thailand

Får hiv og gonoré i Thailand
Får hiv og gonoré i Thailand

Nordmenn drar på ferie for å få nye opplevelser, og kommer hjem med kjønnssykdommer, fysiske skader og uten lommebok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Allerede første halvår i år ligger Europeiske Reiseforsikring, som dekker halvparten av markedet, 14 prosent over fjorårets utbetalinger. De første seks månedene av året har selskapet utbetalt 50 millioner kroner til ferierende nordmenn. Selskapet tror det kan bli satt rekord i år.

- Dette ser ut til å bli tidenes rekordår når det gjelder utbetalinger, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland ved Europeiske Skadeforsikring til Dagsavisen.

De fleste problemene dukker opp i Europa, særlig i middelhavsområdene og de store byene. Nordmenn er utsatt for ran.

- Mange nordmenn som blir ranet, har for mye penger på seg. Spre verdisakene dine, råder Vennesland.

Ungdom og barn har vært mest utsatt på tur så langt i juli. De minste får ofte infeksjoner og ørebetennelser på grunn av bading.

Ungdom drikker for mye alkohol, får lite søvn, blir dehydrerte og får infeksjoner i de øvre luftveiene. Nordmenn er ikke ukjent med å påføre seg skade på ferie, for eksempel ved å falle ned fra murer. Det siste året har Europeiske Reiseforsikring fått 70.000 skadesaker fra nordmenn på tur.

Denne sommeren kommer dessuten 1.000 nordmenn til å avslutte ferien med smittsom sykdom, ifølge Folkehelsa. Nordmenn spiser og drikker seg syke i Spania, Bulgaria, Tyrkia og Hellas, og får gonoré, syfilis, klamydia og hiv i Thailand. Særlig hiv og gonoré preger statistikken for Thailand. (©NTB)

Personvernpolicy