Åpen for alle - alltid

Kåte kinesere

Kåte kinesere
Kåte kinesere
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sexglade kinesere skaper misnøye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Kinesisk kos
Kineserne har flere sexpartnere enn tidligere, viser en undersøkelse fra Renmin universtitet i Kina. ( Illustrasjonsfoto: Flickr )

Ikke alle kinesere er like komfortable med moderne seksualopplysning. (Illustasjonsfoto: Scanpix)Ikke alle kinesere er like komfortable med moderne seksualopplysning. (Illustasjonsfoto: Scanpix)

Én fjerdedel av voksne kinesere hadde flere enn én sexpartner i 2006, viser en ny undersøkelse. Nyheten sjokkerer i Kina, og nå har det brutt ut en debatt om landet har blitt moralsk korrupt.

- Å ha flere seksualpartnere er bare ett av bevisene på at vi har hatt en seksuell revolusjon, sa Pan Suiming, direktør ved Institutt for seksualitet og kjønn ved Renmin universitet i Kina, i et intervju med Life Times 6. juli.

Direktøren våger med dette å ta opp et tema en hel nasjon kvier seg for å snakke om, i følge China Daily: Kineserne får et stadig mer åpent forhold til sex.

Stor økning

I år er 25,3 prosent kinesere som har hatt sex med mer enn én det siste året, mens det i 2000 var 16,9 prosent. I 1980 hadde Kina akkurat begynt å åpne opp for resten av verden, og 6 prosent hadde hatt flere enn én sexpartner det siste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- At 25 prosent har mer enn én sekspartner i løpet av et år, ville på ingen måte vært en sjokkerende nyhet i Norge, sier sexolog Elsa Almås til ABC Nyheter. I følge sexologen finnes det ikke undersøkelser som forteller hvor mange seksualpartnere nordmenn i gjennomsnitt har hatt i år .

Undersøkelsen gjelder tidsperioden mellom 2000 og 2006, der Pan spurte 6.010 kinesere mellom 18 og 61 år om deres seksualvaner. Tema har vært blant annet førekteskapelig sex og homoseksuelle erfaringer, der det er en økning innen begge kategoriene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinner mer aktive

Kinesiske kvinner har blitt mer aktive i senga, viser en undersøkelse fra Renmin universitet i Kina. ( Illustrasjonsfoto: Scanpix)Kinesiske kvinner har blitt mer aktive i senga, viser en undersøkelse fra Renmin universitet i Kina. ( Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Pans undersøkelser er upopulære blant mange, da de mener at det å ha flere seksualpartnere er et tegn på moralsk forfall. Forskeren selv mener dette er et fremskritt. Han viser til at undersøkelsen også viser at kinesiske kvinner har blitt mer aktive i senga:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Høyere utdanning hjelper kvinner å bryte bort fra den konvensjonelle stereotypien at de bare er til for å oppdra barn, sa Pan.

Til slutt kom han med et spark i siden til alle sine motstandere:

- Et harmonisk samfunn må inneholde sex. Nå er det ikke lengre en revolusjon, men en naturlig del av livet vårt, sa Pan.

( Illustasjonsfoto på forsiden: Scanpix)