Nybergsund ydmyket Vålerenga

Nybergsund ydmyket Vålerenga
Nybergsund ydmyket Vålerenga

Nybergsund feide Vålerenga av banen og ut av cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Nybergsunds Lars Christer Kleiven scorer og sender hjemmelaget i ledelsen i cupoppgjøret mellom Nybergsund og Vålerenga på Nybergsund stadion torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Vålerenga i krise ble feid av banen av 2.-divisjonslaget Nybergsund-Trysil i 4. runde i NM fotball torsdag kveld. Gutta fra skogsbygda nær svenskegrensen løp eliteserielaget i senk. Mot slutten av kampen lå flere av spillerne nede med krampe, men satte likevel inn nådestøtet med 3-1 på en kontring fire minutter i tillagt tid.

Dermed hadde tryslingene skalpen til nok et eliteserielag. I forrige runde var det fjorårets cupmester Fredrikstad som tapte for laget til suksesstrener Ola Brenden. Nå venter kvartfinale.

– Spillerne skjønte tydeligvis ikke alvoret. I store deler av kampen tapte vi alle dueller. Dette må spillerne og støtteapparatet jobbe seg ut av, sa en oppgitt Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Vålerenga, etter nok en dårlig kamp for oslolaget.

Kjappe bein

– Vi kan ikke snakke om konsekvenser rett etter en kamp. Trener Petter Myhre kan jo ikke løpe for spillerne, sa Aalbu, som la til at Vålerenga for tiden titter på mulige forsterkninger.

– Vi kan ikke kjøpe oss ut av problemene med en spiller eller to. Det kreves knallhard jobbing av hele laget hver dag. Vi kan ikke tro vi er for gode til å rykke ned en divisjon, sa han.

Aalbu var imponert over de kjappe beina til tryslingene. Ifølge sportsdirektøren var hans lag bare kjappe i munnen. Det ga gule kort. Dansken Dan Thomassen fikk to og forlot Sundbanen alt etter 26 minutter.

Slo favorittlaget

Før det ledet hjemmelaget alt 2-0 etter scoringer av Lars Christer Kleiven og Chris Joyce. Vålerenga, som hadde støtte fra rundt 1000 fra Klanen, var heldige som slapp med to baklengs.

Mot slutten av kampen tok krampa flere og flere av hjemmelagets spillere. Det så tungt ut da Jan-Derek Sørensen ordnet 1-2. Men tryslingene greide likevel å svare med farlige kontringer.

Lars Eirik Bredvold satte inn 3-1 etter 94 minutters spill i den morsomme kampen for 3500 tilskuere. Den samme Bredvold har på sin hjemmeside Vålerenga som favorittlag.

Men torsdag sendte han laget ut på en trist busstur hjem til hovedstanden. (©NTB)

Personvernpolicy