Nå kommer flygende biler

Har ikke du også drømt om å kunne fly forbi køen på vei til jobben om morgenen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moller i sin flygende bil. Foto: Moller Int.Moller i sin flygende bil. Foto: Moller Int.

Har ikke du også drømt om å kunne fly forbi køen på vei til jobben om morgenen? Nå kan drømmen bli virkelighet. Fra og med neste år skal flygende biler være tilgjengelige på markedet.

Kanadisk Reodor Felgen

Den kanadiske oppfinneren Paul Moller har annonsert at hans selskap har startet produksjonen av M200G Volantor. Bilen, som riktignok bare beveger litt over tre meter over bakken, er formet som en flygende tallerken. Bilen kan nå en toppfart på 80 kilometer i timen.

Grunnen til at bilen ikke går høyere er for at den ikke skal kunne komme inn i luftrom som er regulert for flytrafikk. Da skulle den jo allikevel ha litt å gå på.

Ikke bare for rikinger

Paul Moller er til daglig professor emeritus ved Universitetet i California. I over førti år har den kanadiske versjonen av Reodor Felgen forsøkt å lage en flygende bil. Etter flere mislykkede forsøk mener han selv at den nye versjonen kan gå i produksjon og er klar for markedet i løpet av neste år.

Selskapet hans, Moller International, mener at det spesielle fremkomstmiddelet kan være tilgjengelig for flere enn rike playboyer som ønsker seg et nytt leketøy. Ny teknologi og produksjonsmetode gjør at prisen kan komme på rundt 530 000 norske kroner, ifølge Metro.co.uk.

Skeptisk

Ikke alle er like begeistret for vitenskapsmannens oppfinnelser. En nettside som har spesialisert seg på å advare mot dårlige investeringer skriver at Paul Moller i årevis har fått folk til å investere i prosjektet sitt, men at lovede resultater har uteblitt.

Men i stedet for å investere i selskapet, så kan man jo heller vente til bilen er klar og investere i den i stedet. Og da etter en prøvetur hvor man får sjekket at alt fungerer som det skal. I mellomtiden kan man jo more seg over en video av prototypen til det som kan bli verdens første flygende bil som er kommersielt produsert (klikk på bilde for film og lyd).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus