Åpen for alle - alltid

Gisselkrisen:Oppfordrer til å drepe gislene

Oppfordrer til å drepe gislene
Oppfordrer til å drepe gislene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Koreanske bloggere har publisert oppfordringer til Taliban om å henrette de gjenværende sørkoreanske gislene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:

Familiemedlemmer av de sørkoreanske gislene har oppfordret sine medborgere om å ikke gjøre eller si noe som kan forverre situasjonen for gislene i Afghanistan. Foto: REUTERS/Korea Pool

Foto på forsiden: Alistair Lyon REUTERS

Ifølge The Christian Post får kristne menigheter i Sør-Korea kritikk for å sende misjonærer til Afghanistan i kjølvannet av Talibans kidnapping av 23 sørkoreanske kristne misjonærer.

Pisker opp stemningen

På flere nettsteder formidles det svært negative holdninger til misjoneringen, og både gislene og deres familier blir utsatt for fornærmelser og krenkende beskyldninger. På de mer ekstreme sidene oppfordrer nettskribentene de som forhandler om gislenes situasjon til å ikke gjøre noe, eller enda verre - oppfordringer om å drepe deres sørkoreanske medborgere i fangenskap.

På et svært populært diskusjonsforum skryter noen av deltakerne av at de har sendt e-post til Taliban med oppfordringer om å drepe gislene. Samtidig forsøker andre å piske opp stemningen ved å påstå at de sørkoreanske gislene har forsøkt å omvende muslimer ved å evangelisere fra moskèer i Afghanistan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbud mot å reise

Sør-Koreanske myndigheter og gislenes familier har bedt sine medborgere om ikke å si eller gjøre noe som kan forverre situasjonen. Etter at de 23 misjonærende ble kidnappet innførte myndighetene nye retningslinjer som gir anledning til å straffe uautoriserte reiser til Afghanistan. Sørkoreanere kan få inntil ett års fengsel eller en bot på nesten 20.000 kroner dersom de reiser til land myndighetene mener er for utrygge. Irak og Somalia står alt på listen.

Igår ble det kjent at Taliban hadde henrettet et av gislene og liket av mannen ble funnet gjennomhullet noen timer senere. Torsdag morgen opplyste politisjefen i Ghazni-provinsen der gislene holdes, general Ali Shah Ahmadzai, at de gjenværende 22 fortsatt var i live.