Hund funnet kvalt og dumpet i sjøen

En hund ble onsdag funnet i havnebassenget i Trondheim. Hunden var kvalt med et nylontau før den ble dumpet i vannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Det var passasjerer på hurtigbåten som oppdaget den døde hunden, melder Adresseavisen.

Bernt Tangen Langolf i Trondheim Havn fikk i oppgave og hente opp hunden.

- Hunden var blitt likvidert. Dette tauet var knyttet så stramt rundt halsen at det ikke var brukt som vanlig hundebånd. De som har gjort dette, bør straffes. Dersom man vil avlive et dyr, kan man sende det til dyrlegen, sier Langolf til Adresseavisen.

Fordi hunden hadde ligget død i havnebassenget i minst et døgn, var store deler av hodet oppspist da den ble trukket opp fra sjøen. Det er derfor vanskelig å fastslå sikkert hvilken rase den tilhører. En veterinær som Adresseavisen har vært i kontakt med, anslår at det kan være snakk om en blandingsrase.

- Vi meldte fra til politiet, men de kom aldri. Det er ikke noe mer vi kan gjøre. Vi kan ikke starte en etterforskning. Når politiet ikke er interessert, havner hunden i avfallscontaineren, sier Bernt Tangen Langolf i Trondheim Havn. (©NTB)

Personvernpolicy