Slutt på røyking i Disney-filmer

Slutt på røyking i Disney-filmer
Slutt på røyking i Disney-filmer

Walt Disney vil som første filmselskap i Hollywood forby røyking i sine filmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles (NTB-Reuters): Filmer som markedsføres under Disneys egen logo skal heretter ikke inneholde røykescener, og konsernet vil også fraråde røyking i filmer som distribueres av de Disney-eide selskapene Touchstone og Miramax.

Konsernets leder Robert Iger opplyser at det vil bli trykket røykeadvarsler på DVD-er av framtidige filmer som til tross for frarådingen inneholder scener der skuespillerne røyker.

Disney vil også oppfordre kinoene til å sende tilsvarende advarsler før slike filmer vises, og høster applaus fra flere hold.

- Dette er banebrytende, sier kongressrepresentanten Edward Markey som oppfordrer andre i Hollywood til å følge etter.

Røykemotstanderne har lenge kritisert den amerikanske filmindustrien for å glorifisere røyking og viser til at det røykes i 90 prosent av voksenfilmene som lages.

Flere filmselskaper har lovet å skjerpe seg, blant dem Universal Studios som i april sa at de ville redusere antallet røykescener i filmer for barn og unge.

- Det er viktig at vi bruker vår innflytelse for å møte et så alvorlig helseproblem i USA og resten av verden, sa selskapets sjef Ron Meyer i den forbindelse. (©NTB)

Personvernpolicy