Rasmussen innrømmer å ha løyet

Rasmussen innrømmer å ha løyet
Rasmussen innrømmer å ha løyet

Danske Michael Rasmussen har innrømmet at han løy om hvor han befant seg i ukene før årets Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pau (NTB-Ritzau): Det bekreftet det nederlandske laget Rabobanks pressesjef Jacob Bergsma natt til torsdag.

Rasmussen, som vant onsdagens etappe og leder årets Tour de France, hevdet først å ha vært på ferie i Mexico i juni. Hvorfor han ikke rapporterte dette til det danske dopingbyrået og det internasjonale dopingbyrået WADA, har han vært uklar på.

Onsdag anklaget den italienske toppsyklisten Davide Cassani dansken for å bløffe, og opplyste at han hadde møtt 33-åringen under en treningstur i Dolomittene i dette tidsrommet.

Rabobanks manager Theo de Rooy konfronterte Tour de France-lederen med opplysningene, og dansken la da kortene på bordet.

- Theo de Rooy konfronterte Michael Rasmussen med opplysningen om at han var i Italia i stedet for Mexico, slik han hadde sagt. Og konfrontert av Theo de Rooy innrømmet Rasmussen at han hadde løyet, sier Jacob Bergsma.

Natt til torsdag hersket det kaos rundt hotellet til det nederlandske laget, der hundrevis av journalister, konkurrenter og franske politifolk hadde tatt oppstilling.

Bergsma forsøkte å roe gemyttene ved å forsikre om at dansken alt hadde forlatt hotellet.

- Michael Rasmussen er ikke på hotellet lenger. Han er suspendert fra Rabobanks lag. Det er ennå ikke bestemt om laget fortsetter Touren. De andre syklistene diskuterer nå om de skal delta i morgen, sa Bergsma. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus