Ikea låner ut defekte tilhengere

Ikea låner ut defekte tilhengere
Ikea låner ut defekte tilhengere

Ikeas avdeling på Furuset har feil på flere tilhengere, men kunder kan likevel få låne dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikea tilbyr kunder gratis lån av tilhengere, men flere av dem er i dårlig stand. Kommunikasjonsrådgiver i Ikea ,Christen Rohnebæk, erkjenner at de har for dårlige rutiner på dette.

- Vi innrømmer at rutinene for å vedlikeholde disse tilhengerne ikke er bra nok. Nå kommer vi til å sørge for at tilhengerne blir sjekket etter hvert utlån. Sikkerhet er viktig for Ikea, understreker han.

Alle defekte på Furuset

Da ABC Nyheter ringte Ikea for å kontrollere tilhengerne på Furuset fikk vi beskjed om at alle tilhengerne som stod klare til utlån var defekte.

- Det var blant annet feil på blinklysene, men de skal sendes til service nå, understreker Rohnebæk.

Han sier man ikke kan utelukke at disse tilhengerne kunne blitt lånt ut til kunder, men at Ikea nå tar tak i problemet.

- Vi har implementert nye sikkerhetsrutiner og de siste trer i kraft 1. september, forklarer han.

Bilførerens ansvar

Knut Olav Røang, seksjonssjef i statens veivesen, mener det er uheldig at noen som låner ut slike tilhengere ikke har god nok rutiner. Han påpeker imidlertid at det er bilførerens ansvar å forsikre seg om at kjøretøyet og utstyret til kjøretøyet er i riktig tilstand.

- Dersom du kjører rundt med en tilhenger som har mangler og du blir stoppet er det du som får konsekvensene ikke de som har lånt deg den, påpeker han.

Trafikkfarlig

Kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen, sier det er ekstremt viktig at sjåfører er oppmerksomme og passer på at alt er i orden før de kjører tilhengeren ut på veien.

- Det er trafikkfarlig å kjøre rundt med en tilhenger med defekter. Lysene på en henger er et minimumskrav for å kjøre trygt rundt på landeveiene. De er der for å varsle andre sjåfører om bredde, lengde og hvilken retning du tar, forklarer han.

Personvernpolicy