Åpen for alle - alltid

Rasmussen utestengt

Rasmussen utestengt
Rasmussen utestengt
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nederlandske laget Rabobank har sparket Tour de France-leder Michael Rasmussen ut av rittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dopingbeskyldningene har haglet mot Michael Rasmussen etter at han ved fire anledninger de siste 18 månedene ikke har rapportert hvor han hadde vært. Det er både overfor sitt nasjonale dopingbyrå og det internasjonale dopingbyrået WADA.

Hvorfor Rabobank gikk til dette dramatiske skrittet onsdag kveld skal være at lagledelsen mener at Rasmussen har løyet om hvor han har opphold seg i ukene foran Tour de France. Dansken har påstått at han har vært i Mexico, mens det onsdag kom fram opplysninger om han skal ha vært observert i Italia på samme tid.

Etter onsdagens oppvisning i Pyreneene kom det fram nye opplysninger om at den 33-årige dansken har løyet om han befunnet seg. Ifølge den italienske toppsyklisten Davide Cassani var ikke Rasmussen der han oppga overfor både laget og dopingkontrollørene. Det var Cassani helt sikkert på ettersom han selv møtte dansken under en treningstur i Dolomittene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


– Han har brutt lagets regler, sa en talsmann for Rabobank. Han opplyste også at laget vurderer å trekke resten av syklistene sine fra Touren.


– Ganske heftige saker når et lag går til et slik skritt. Jeg vet ikke om at noe lignende har skjedd tidligere, sa tidligere proffsyklist og Hushovds trener Atle Kvålsvoll til NTB.


Rasmussen nærmest avgjorde Tour de France da han tok sin annen etappeseier onsdag. Dansken sto imot alle angrep fra konkurrentene siste dag i fjellene, men fikk så fyken av sitt eget lag.


Dermed er det spanieren Alberto Contador som overtar den gule ledertrøyen når syklistene er ferdig med fjellene og starter på veien mot Paris. Australieren Cadel Evans holder 2.-plassen. (©NTB)

Artikkelen ble oppdatert av redaksjonen kl. 00.04.