Første sørkoreanske gissel drept

Første sørkoreanske gissel drept
Første sørkoreanske gissel drept

Afghanske myndigheter bekrefter at ett av de 23 sørkoreanske gislene som holdes fanget av Taliban er blitt drept. Samtidig kommer det meldinger om at åtte av gislene er satt fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Opprørere fra Talibans islamistiske milits samlet ved Sharabat tidligere i år. Foto: Alistair Lyon REUTERS

– Jeg kan bekrefte at et av gislene er blitt drept av Taliban, sier Waheedullah Mujadadi, lederen for den afghanske delegasjonen som forhandler om å få satt fri sørkoreanerne.

Det var en talsmann for Taliban som først kom med beskjeden om drapet onsdag.

– Siden administrasjonen i Kabul ikke har innfridd våre krav og ikke har satt fri våre fanger, har Taliban skutt et mannlig koreansk gissel, sa Qari Mohammad Yousuf på telefon til Reuters onsdag.

Yousuf la til at opprørerne vil drepe flere av gislene om ikke kravene blir innfridd. Samtidig melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at åtte gisler ble satt fri onsdag, og at de blir brakt til en amerikansk militærbase i Ghazni-provinsen.

Nyhetsbyrået siterer ikke navngitte afghanske tjenestemenn, men afghanske myndigheter har ikke offisielt bekreftet meldingene om frigivelsen.

Taliban krever at Taliban-soldater blir løslatt fra afghanske fengsler i bytte mot sørkoreanerne. Yousuf sier Taliban nå har satt en siste frist i forhandlingene om å sette fri de gjenværende gislene.

– Hvis administrasjonen i Kabul ikke er villige til å løslate våre fanger innen klokka 1.00 (22.30 norsk tid), blir resten av gislene drept, sier han på telefon til Reuters.

Forhandlingene med Taliban har foregått i mange dager, og Taliban har tidligere satt en rekke frister som er blitt utsatt. (©NTB)

ABC Nyheter oppdaterer artikkelen fortløpende.

Personvernpolicy