Tysk journalist bortført i Afghanistan

En tysk journalist og hans afghanske tolk ble onsdag bortført i den afghanske provinsen Kunar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asadabad (NTB-Reuters): Både provinsregjeringen og Taliban bekrefter bortføringen.

De to var på vei til en landsby i Watapour-provinsen i det østlige Afghanistan der sivile ble drept i et NATO-angrep for to uker siden, da de forsvant, opplyste en talsmann for provinsmyndighetene, Shah Wasi Mangal, onsdag.

- Jeg kan bekrefte at en tysk journalist og hans tolk er bortført. De begikk en stor feil da de reiste dit uten å informere oss, sier provinsguvernør Shalizai Didar.

Samtidig påtok Taliban seg ansvaret for kidnappingen. - Vi har bortført dem, og våre ledere skal senere avgjøre deres skjebne, sa den angivelige Taliban-talsmannen Qari Is'hag på telefon. Is'haq har tidligere ringt til mediene om Taliban-aksjoner.

Flere lokale talsmenn sa de to ble kidnappet i et hus i den østlige delen av Afghanistan tidlig onsdag morgen.

Journalisten kan være Christoph Reuter, som arbeider for det tyske magasinet Stern, sier en talskvinne for tidsskriftet.

- Vi er svært bekymret for vår kollega, og vi prøver å få kontakt med ham, sa Isabelle Häsler.

Reuter, som snakker arabisk og har dekket Afghanistan og Irak lenge, var på ferie i landet og hadde sendt hjem flere reportasjer.

En talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahed, sier han ikke kjenner til noen kidnapping, mens det tyske utenriksdepartementet bare vil si at de undersøker meldingene.

Det har vært en bølge av kidnappinger i Afghanistan den siste tiden. Taliban har påtatt seg ansvaret for bortføringen av 23 sørkoreanere og to tyske ingeniører. (©NTB)

Personvernpolicy