Jehovas Vitne beskyldes for å beskytte pedofil

En dansk organisasjon til støtte for pedofiliofre mener Jehovas Vitner beskytter pedofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den katolske kirken er ikke det eneste trosamfunnet som sliter med pedofili-skandaler, skriver den danske avisen Kristeligt Dagblad.

En talsmann for Jehovas Vitner i Danmark, Carit Stypinsky, erkjenner at man hvert år anmelder ett til to tilfeller av pedofili til politiet. Maja Thorup, i organsiasjonen Tavse Vidner, eller tause vitner på norsk, mener det reelle tallet overgrep er langt høyere.

Hun mener også at Jehovas Vitner beskytter sine pedofile medlemmer.

- Jehovas Vitner beskytter voksne pedofile, og ikke de barna som er ofre, og lavest i organisasjonens hierarki, sier hun.

Hun trekker frem en konkret sak der en farfar ble anmeldt av sin sønn for å ha forbrutt seg mot barnebarnet, en jente som var åtte år da overgrepene startet. Mannen, som ble dømt i retten, er fortsatt medlem av Jehovas Vitner, selv om talsmann Stypinsky hevder at man ekskluderer straffedømte pedofile.

- Men det er forskjellige grader av sanksjoner, sier Stypinsky, som reagerer sterkt på påstandene fra Tavse Vidner.

- Vi er tvert i foran de fleste når det dreier seg om å beskytte barn mot overgrep, og sier at pedofilidømte bestandig færdes sammen med andre voksne når de opptrer som representanter for kirken.

I USA har Tavse Vidners amerikanske søsterforening, Silent Lambs, nylig skaffet 16 ofre for pedofili begått av medlemmer av Jehovas Vitner, til historiske erstatninger.

Personvernpolicy