Bekymret over tortur i Libya

Bekymret over tortur i Libya
Bekymret over tortur i Libya

Human Rights Watch slår fast at bruddene på menneskerettighetene er omfattende i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykter tortur
Åtte års mareritt i Libya var tirsdag over for fem bulgarske sykepleiere og en palestinsk lege, men for andre fortsetter marerittet. Foto: REUTERS/SCANPIX

New York (NTB): Menneskerettsorganisasjonen advarer verdenssamfunnet mot å glemme dette, i iveren etter å styrke båndene til det oljerike nordafrikanske landet.

- Løslatelsen av de seks utenlandske helsearbeiderne var et gledelig skritt, men andre sitter fengslet etter å ha blitt utsatt for tortur og urettferdige rettssaker, blant dem politiske fanger, sier Sarah Leah Whitson i Human Rights Watch.

De fem bulgarske sykepleiere og en palestinsk lege med bulgarsk statsborgerskap, ble opprinnelig dømt til døden for å ha smittet 426 barn med hiv på et sykehus i Benghazi i Libya på 1990-tallet.

I forrige uke ble dødsdommen omgjort til livsvarig fengsel, og tirsdag ble de løslatt og satt på et fly til Sofia.

Fire av helsearbeiderne fortalte i 2005 til Human Rights Watch at de ble torturert til å tilstå at de hadde smittet barna med overlegg. Slag, elektriske støt og seksuelle overgrep var blant torturmetodene som ble benyttet.

- Mangelen på en fri presse, mishandlingen av innsatte og behovet for reformer innen rettsvesenet, krever øyeblikkelig internasjonal oppmerksomhet, sier Whitson. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus