Helsedirektøren kritisk til prinsessen

Helsedirektøren kritisk til prinsessen
Helsedirektøren kritisk til prinsessen

Helsedirektør Lars E. Hanssen reagerer på at prinsesse Märtha Louise bruker sin autorisasjon som fysioterapeut når hun markedsfører sitt nye kurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Prinsessens kurs skal starte opp i august i samarbeid med kollegaen Elisabeth Samnøy. På Astarte Educations nettsider introduseres kurset med teksten «Skap mirakler i ditt liv med englene og din egen kraft». Prinsessen fremholder blant annet sin fysioterapiutdannelse i presentasjonen.

- Når man er autorisert helsepersonell som Märtha Louise, stilles det krav til forsvarlighet. Jo mer hun reklamerer med at hun er fysioterapeut, jo mer forsiktig må hun være. Hvis disse englene bare skal hjelpe kursdeltakerne, er det ikke behandling og uproblematisk sett fra vårt ståsted. Dersom englene og kurset skal gi utdanning i behandling av andre mennesker, er dette problematisk, sier Hanssen til Aftenposten.

Lege Bernt Rognlien ved Balderklinikken er blant landets mest kjente personer innen alternativ medisin. Han mener prinsessens kurs er mer religiøst enn helsefaglig.

- Slik jeg leser nettsiden til Astarte Education, er dette et spirituelt og religiøst tilbud, ikke noe som skal helbrede syke. Det virker som et uegennyttig tilbud, sier Rognlien.

- Märtha Louise er et forbilde for mange unge kvinner, og det er ikke sikkert at hun er klar over at hun også kan virke forførende for noen når hun benytter religiøs terminologi om engler og gudinner i sitt kurstilbud, legger han til. (©NTB)