Turister fanget av branner sør i Italia

Tusenvis av turister ble omringet av flammer i den søritalienske regionen Puglia tirsdag, da flere branner kom ut av kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Brannslukningshelikoptre jobbet tirsdag med å slukke hundrevis av skogbranner i sentrale og sørlige deler av Italia. Bildet fra brannene som herjet Palermo i juni i år. Husene ble ikke ødelagt. Foto: Reuters/Tullio Puglia

Tusenvis av turister ble omringet av flammer på strender i den søritalienske regionen Puglia tirsdag, da flere branner kom ut av kontroll.

Redningsmannskaper brukte båter og helikoptre for å få rundt 4.000 ferierende og innbyggere i området i sikkerhet, melder italienske medier.Både kystvakten og private stilte med båter under arbeidet for å evakuere folk på stranden.

Et søskenpar i 80-åra ble fanget av flammene da de satt i bilen sin nær byen Peschici, ifølge Elena Gentile fra de lokale myndighetene. Hun sa tidligere tirsdag også to personer døde av røykforgiftning på en strand som var omringet av flammer, men hun kunne senere ikke bekrefte dette, ifølge Reuters.

Flammene truet også feriesteder og hoteller i området, og mange forlot alt de eide og løp ned til strandkanten for å komme seg unna. Også i Vieste like ved ble fire campingplasser ødelagt av flammene, og flere skoler ble åpnet for å huse evakuerte campinggjester og innbyggere i de truede områdene.

Sterk vind gjorde slukningsarbeidet vanskelig flere steder. Brannslukningshelikoptre jobbet tirsdag med å slukke hundrevis av skogbranner i sentrale og sørlige deler av Italia. (©NTB)

Personvernpolicy