Åpen for alle - alltid

Synsk prinsesse vekker oppsikt i utlandet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenlandske medier har ikke latt nyheten om at prinsesse Märtha Louise har stått fram med overnaturlige evner gå fra seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOTO:
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Utenlandske medier har ikke latt nyheten om at prinsesse Märtha Louise har stått fram med overnaturlige evner gå fra seg. «Wow, en klarsynt prinsesse», utbryter sørafrikanske Independent Online.

Flere av nyhetsmeldingene som tirsdag dukket opp på nettaviser og nyhetsbyråer verden rundt klarte ikke helt å skjule en noe sarkastisk tone i sine omtaler av prinsessen, som er nummer i fire i arverekkefølgen til den norske tronen.

Nyheten om at prinsesse Märtha Louise kan snakke med både dyr og engler, og at hun siden hun var liten jente har hatt evnen til å ta inn stemninger hos folk hun har møtt, har nemlig ikke gått upåaktet hen.

Britene imponert

Mens de internasjonale byråene som Reuters, tyske DPA og franske AFP holder en nokså nøktern tone i beskrivelsen av prinsessens siste utspill, slår den britiske nettavisen Metro.co.uk fast at hun setter den britiske kongefamilien fullstendig i skyggen.

«I et skritt som får krumspringene til vår egen elskede kongefamilie til å se rent amatørmessige ut, har prinsesse Märtha Louise av Norge kunngjort at hun er klarsynt og vil hjelpe folk ved å lære dem hvordan de kan snakke med engler», skriver nettstedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Engler over Oslo»

Svenske Expressen.se påpeker dessuten at prinsessen selv er utdannet i Rosenmetoden, «som går ut på å løse opp spenninger i kroppen og frigjøre følelsene som ligger bak».«Prinsessen kan til og med kommunisere med dyr, og det var under en samtale med hester at hun kom i kontakt med engler første gangen», skriver avisa.

«Engler, finnes de», spør svenske Helagotland.se. «I så fall må det være i himmelen over Oslo», konkluderer nettstedet.

Alternativ interesse

På nettstedet til Astarte Education skriver prinsesse Märtha Louise at hun lenge har hatt en interesse for alternative behandlingsformer.- Dette har nok sin bakgrunn i at jeg, fra en tidlig alder, har sett hvordan folk har det. Det vil si, jeg kunne ta inn stemninger hos mennesker jeg møtte, skriver prinsessen.

Det tyske nyhetsbyrået DPA er opptatt av debatten prinsessens alternative skole har skapt og siterer informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband på at prinsessen nå må melde seg ut av statskirken. (©NTB)