Tatt for doping

Tatt for doping
Tatt for doping

Aleksandre Vinokourov har avlagt positiv dopingprøve etter lørdagens temposeier i Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklisten Aleksandre Vinokourov har avlagt positiv dopingprøve etter lørdagens temposeier i Tour de France. Rett etter at dopingavsløringen ble kjent trakk Vinokourovs lag, Astana, seg fra resten av Tour de France.

Ifølge den franske avisen L’Equipe skal det være snakk om spor etter en blodoverføring. Prøven ble tatt etter at kasakhstanerens seier på lørdagens tempoetappe. Vinokourov tapte over 28 minutter på den etterfølgende fjelletappen søndag, men mandag var han tilbake på topp igjen.

– Jeg kan ikke kommentere dette før resultatet av B-prøven er klar, sa presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) Pat McQuaid til Reuters.

Den britiske syklisten David Millar holdt pressekonferanse i Pau da nyheten om Vinokourovs positive dopingprøve ble kjent.

– Jesus Christ, jeg er målløs. Det gjør meg trist og jeg har inntrykk av at syklistene aldri helt skjønner alvoret, sa Millar.

Millar selv ble utestengt i to år og fratatt VM-medaljen på tempo fra 2003 etter å ha innrømmet bruk av det forbudte stoffet EPO. Nå har skotten viet seg i kampen mot doping. (©NTB)

Personvernpolicy