Blir i Sunny Beach

Blir i Sunny Beach
Blir i Sunny Beach

Tross drap og voldtekter, trekker ikke reiseoperatørene seg fra Sunny Beach.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser ingen grunn til å trekke oss ut av Sunny Beach, sier norske turoperatører. ABC Nyheter har snakket med informasjonsrådgiverne i henholdsvis Star Tour og Apollo, og butikksjef i Detur, Ingrid Hjelmtvedt. Samtlige vurderer at situasjonen for deres gjester på det kjente feriestedet i Bulgaria, er trygg. Dette tross de siste ukers medieoppslag om alt fra drap til voldtekter i feriebyen.

- Få problemer

For bare litt over en uke siden falt en ung danske på 17 år livløs om i en bar etter å ha inntatt voldsomme mengder alkohol. Senest i går ble en norsk kvinne fra Finnmark slått ned i en bar. Fire danske jenter i alderen 16-18 har blitt voldtatt. Dette er bare noen av de tragiske hendelsene denne sommeren i Sunny Beach. Likevel mener informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, at det skremmende bildet av Sunny Beach kun er medieskapt.

- Tallet på nordmenn som har vært utsatt for overgrep og ubehageligheter i Sunny Beach er lavt i forhold til til hvor mange som faktisk ferierer på stedet, sier informasjonsrådgiver i Apollo, Helen Begby. Hun forteller at deres 1.800 gjester på stedet ikke kjenner seg igjen i det skumle bildet av Sunny Beach.

- Vi får kun gode tilbakemeldinger fra våre feriegjester på Sunny Beach, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena S. Petersson.- Vi får kun gode tilbakemeldinger fra våre feriegjester på Sunny Beach, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena S. Petersson.

- Ingen av våre gjester har ytret et ønske om å reise hjem, sier hun.

Star Tour har samme beskjed:

- Vi sender mest par og barnefamilier til denne feriebyen, og får gode tilbakemeldinger fra dem, sier Lena S. Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

- Alt er som det skal være med våre gjester, mener Petersson.

Fylla har skylda

Star Tours informasjonsrådgiver sier videre at det er stor forskjell på området der de siste tids tragiske hendelser har utspilt seg, og der barnefamiliene ferierer.

- Det er milevis mellom typiske familiehotell som Blue Lagoon, og den beryktede «bargata» der mange ungdommer henger, sier Apollos Helen Begby.

Hun poengterer at mye av grunnen til denne sommerens tragedier, er overdrevent inntak av alkohol.

- Det vi har sett i det siste er enkeltepisoder som er unntaket fra regelen, og mye skyldes drikking. Vi råder særlig til unge mennesker til å ta med seg vettet også når man er ute og reiser.

Alle de spurte turoperatørene vil fortsette å tilby turer til Sunny Beach de kommende årene:

- Vi forholder oss til Utenriksdepartementets bestemmelser, og de har vurdert at det ikke er farlig for nordmenn å reise til Bulgaria, sier Apollos informasjonssjef, og får støtte av Detur og Star Tour.

Personvernpolicy