Norsk offiser: – Taliban sterkt svekket

Norsk offiser: – Taliban sterkt svekket
Norsk offiser: – Taliban sterkt svekket

- Taliban-styrkene er sterkt svekket og lider store tap, sier kommandørkaptein Ola Bøe Hansen ved Forsvarets stabsskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Svekket
Ola Bøe Hansen ved Forsvarets stabsskole mener Taliban er sterkt svekket. Foto: Forsvarets mediesenter.

Oslo (NTB): Situasjonen i Afghanistan er blitt noe vanskeligere. Men Taliban-styrkene er sterkt svekket og lider store tap, og jeg er optimist om Afghanistans framtid, sier kommandørkaptein Ola Bøe Hansen ved Forsvarets stabsskole.

Kommandørkapteinen uttaler seg ikke om mandagens operasjon der en norsk spesialsoldat ble drept i kamp sør for Kabul, men er uenig i det negative bildet som tegnes av utviklingen i Afghanistan. Han har en forklaring på ISAFs tap.

- ISAF-styrkene går nå mer målrettet til verks. De går mer direkte mot fienden. Det innebærer også at man utsetter seg for større farer, sier Hansen til NTB.

Til å begynne med var ISAF-styrkens ansvar begrenset til Kabul og nærliggende områder. Etter hvert er ansvarsområdet blitt utvidet til nå å omfatte hele Afghanistan.

Men Hansen er ikke enig i bildet som tegnes av en stadig mer håpløs situasjon for de vestlige styrkene og Afghanistans regjeringsstyrker.

- ISAFs forrige øverstkommanderende, den britiske general David Richards, sa da han gikk av fra stillingen at innen utgangen av 2007 vil Taliban være voldsomt svekket. Og Taliban lider nå store tap, men det får liten mediedekning, sier kommandørkapteinen. - Jeg er optimist om Afghanistans framtid. (©NTB)

Personvernpolicy