Åpen for alle - alltid

Spanias verste bankrøver tatt i Portugal

Spanias verste bankrøver tatt i Portugal
Spanias verste bankrøver tatt i Portugal
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias mest ettersøkte forbryter, en bankrøver med kallenavnet «Den ensomme», ble mandag pågrepet i nabolandet Portugal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Madrid (NTB): Den 45 år gamle mannen var ettersøkt for over 30 bankran og drap på tre politimenn i hjemlandet og har vært på flukt fra spansk politi i årevis, melder BBC.

Mandag ble han innhentet av lovens lange arm i Figueira da Foz i Portugal, i en felles aksjon fra spansk og portugisisk politi.

Som kallenavnet tilsier var «Den ensomme» bankrøverens varemerke å operere alene, utstyrt med mørk parykk, løsskjegg og skytevåpen. Ranene fant som oftest sted tidlig om morgenen, og han hadde tilsynelatende god greie på både alarmsystemene og mekanismene i bankenes pengeskap.

Spansk politi mistenker 45-åringen for å ha stått bak ranene som kostet en politimann livet i Vall D'Uixo i 2000 og to politimenn livet i Navarra i juni 2004.

- Vi er svært glade for at han er tatt. Han var Spanias mest ettersøkte forbryter og en svært grusom kriminell, sa Spanias innenriksminister Alfredo Rubalcaba da nyheten om pågripelsen ble kjent. (©NTB)