– Nordmannen i Afghanistan ble skutt på kloss hold

– Nordmannen i Afghanistan ble skutt på kloss hold
– Nordmannen i Afghanistan ble skutt på kloss hold

Den norske løytnanten som ble drept i Afghanistan mandag, ble skutt på kloss hold av det som trolig var Taliban-soldater i sivil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den norske løytnanten som ble drept i Afghanistan mandag, ble skutt på kloss hold av det som trolig var Taliban-soldater i sivil.

Den drepte nordmannen i 30-årene var bosatt i Hedmark og etterlater seg kone og et lite barn. Familien ba mandag om at navnet ikke måtte frigis.

Løytnanten kommer fra en av de norske spesialsoldatene fra Forsvarets Spesialkommando Hærens jegerkommando på Rena.

Nordmannen var i en gruppe med fire norske spesialsoldater og en gruppe afghanske sikkerhetssoldater. Flere av angriperne ble truffet og uskadeliggjort. Avstanden mellom soldatene og angriperne skal ha vært svært liten i skuddvekslingen som oppsto, skriver VG.

Ifølge avisen var soldatene på rekognoseringsoppdrag i Lowgar-provinsen, sør for Kabul. Det er ikke uvanlig at soldatene på slike oppdrag stopper for å snakke med afghanerne, og mandag var det på avstand ikke mulig å se at de sivilkledde afghanerne hadde våpen. Opprørerne hadde spredt seg da avstanden mellom dem og soldatene var liten, og de skjøt mot nordmennene fra minst to kanter, ifølge VG.

Ifølge avisen var angriperne trolig Taliban-soldater i sivil, men avisen oppgir ingen kilder til opplysningen.

Forsvaret ville mandag ikke svare på om løytnanten var ute til fots eller i kjøretøyet da han ble skutt.

- Dette kan vi ikke kommentere av hensyn til soldatenes sikkerhet, sier oberstløytnant John Inge Øglænd ved Fellesoperativt Hovedkvarter. (©NTB)

Personvernpolicy