Jalland reddet ett poeng for VIF

Innbytter Jørgen Jalland reddet Vålerenga fra ydmykelse med sine to mål mot Tromsø i mandagens eliteseriekamp på Ullevaal.

Vålerengas Jørgen Jalland under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion mandag kveld. Kampen endte 2-2. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Innbytter Jørgen Jalland reddet Vålerenga fra ydmykelse da han kriget inn to mål mot Tromsø i mandagens eliteseriekamp på Ullevaal.

Det så stygt ut for Vålerenga som lenge lå under med to mål mot Tromsø. Med nederlag ville oslolaget ha sunket enda dypere ned i gjørma. Takket være Jalland ble det iallfall 2-2. Men Vålerenga lever fortsatt farlig.
- Bittert at vi ikke fikk tre poeng denne gang, sa VIF-trener Petter Myhre etter nok en hjemmekamp uten seier.

- Tar vi ikke tre poeng, blir det snakk om trenerens jobb. Det må jeg leve med. Det blir en del ekstra styr i forbindelse med kamper og treninger, sa Myhre, som avviste at han har stilt jobben sin disposisjon.

Grindheim skadde

Effektive Tromsø skapte frykt hos Vålerenga den første halvtimen. I løpet av fire minutter laget «gutan» to mål. Morten Moldskred dundret fra langt hold det første helt oppe i krysset bak Arni Gautur Arason, mens midtstopper Douglas Sequeira stanget inn det andre.

Vålerenga fikk et nytt tilbakeslag da Christian Grindheim kastet inn håndkleet alt etter 27 minutter. Midtbanesliteren hinket av banen med strekkskade.
- Åpningen var forferdelig. Vi la om til 4-3-3 etter 25 minutter, sa Myhre. Vålerenga dominerte den siste timen.

Innbytter Jørgen Jalland brakte Vålerenga tilbake i kampen da han headet inn et hjørnespark fra Jan-Derek Sørensen. Hjørnesparket var en gavepakke fra Douglas Sequeira.

I 2. omgang ordnet Jalland 2-2 etter innlegg fra Jarl André Storbæk. TIL-forsvarer var også ved den scoringen passive. Vålerenga hadde flere store muligheter til å ha ordnet tre poeng. Nærmest var Jan-Derek Sørensen da han traff tverrliggeren i 2. omgang.

Klanen fikk ros

For Vålerenga debuterte den tidligere København-spilleren Dan Thomassen. Samarbeidet i midtforsvaret knirket litt innledningsvis, men i 2. omgang satt det bedre.
- Klanen var fantastiske, sa han etter 2-2-kampen.

Men Vålerenga viste at laget fortsatt sliter med å score mål. Det bør laget få til hvis det ikke skal falle enda mer på tabellen.Tromsø har ikke slått Vålerenga borte siden 1999. De siste utgavene av Tromsø trives ikke i hovedstaden hvor det var sjette kamp uten seier.
- To unødvendige baklengsmål, kommenterte TIL-trener Steinar Nilsen.

Torsdag skal Vålerenga til Nybergsund for å møte 2.- divisjonslaget i 4. runde i NM fotball. Det kan bli hardt for et lag i motgang. Trenerspekulasjonene i Vålerenga vil også fortsette. (©NTB)