Tour de France:

Vinokourov slo kraftig tilbake

Vinokourov slo kraftig tilbake
Vinokourov slo kraftig tilbake

Alexandre Vinokourov gikk til topps på den 196 km lange 15. etappen i Tour de France mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

REUTERS/Stefano Rellandini (FRANCE)

Foto på forsiden: REUTERS/Thierry Roge

Alexandre Vinokourov slo kraftig tilbake og gikk til topps på den 196 km lange 15. etappen i Tour de France mandag. Kasakhstaneren satte inn det avgjørende rykket 15 kilometer før mål og parkerte de hardeste konkurrentene.
- Jeg følte at dette kunne bli min dag etter mange nedturer i denne Touren. Velten jeg var utsatt for før Alpene har kostet krefter, men at jeg ble så langt bak søndag, skyldes nok mer det psykiske enn det fysiske, sa Vinokourov etter seieren på den knallharde mandagsetappen.

Danske Michael Rasmussen beholdt den gule ledertrøya etter en durabelig duell mot spanske Alberto Contador i bakkene mot slutten. Contador prøvde å rykke fra dansken gjentatte ganger, men Rasmussen bet seg fast og de to kjørte inn til henholdsvis 10. og 11.-plass, slått av Vinokourov med 5.31 minutter.

Evans parkert

Australieren Cadel Evans ble langt på vei parkert i kampen om totalseieren i Touren, for han var sjanseløs da Contador fikk med seg Rasmussen og stakk vel ti kilometer før mål.

Evans ligger nå fire minutter bak Rasmussen i det totale sammendraget, og fortsatt er ikke rytterne ferdige med Pyreneene. Etter hviledagen tirsdag, skal de ut på nok en etappe onsdag som delvis går i de høye og bratte fjellene.

For Rasmussen gjelder det å vinne så mange sekunder som mulig på de tøffeste sammenlagtkonkurrentene før den siste tempoetappen i Touren i år.
- Jeg måtte helt i kjelleren for å henge på Contador på slutten i dag, sa Rasmussen som sendte mange varme tanker til Michael Boogerd.

- Boogerd gjorde en kjempejobb for meg i dag. Det gjorde resten av laget også, og vi hadde god kontroll til det gjensto tre kilometer av den siste bakken, sa Rasmussen.

Sterk Arvesen

Kurt Asle Arvesen kjørte sterkt på mandagens etappe. Han gikk med i et brudd tidlig, et brudd som hadde nesten ti minutters forsprang til hovedfeltet på det meste.

Arvesen måtte etter hvert slippe teten, men han fikk også tekniske problemer og måtte vente to minutter på å få hjelp etter at kjedet hadde kilt seg.
- Jeg skjønte vel at jeg ikke kunne ha for store forventninger, for etappen var for tøff til det, men det fungerer bra for meg og formen er fin, sa Arvesen til TV 2 etter målgang.

Han var ergerlig over uhellet som gjorde at han tapte en del. Til slutt endte han på 27.-plass, slått av Vinokourov med 8.34 minutter.

Thor Hushovd slapp tidlig, men kom til mål med «bussen», godt innenfor tidsfristen på etappen.

Langt nede - høye oppe

- Jeg var veldig langt nede under og etter etappen søndag. Jeg prøvde å angripe da også, men hadde en veldig dårlig dag. Likevel ga jeg ikke opp håpet om å kunne ta nok en etappeseier, sa Vinokourov som vant sin andre etappeseier i årets ritt og sin femte totalt i Tour de France mandag.

- Etter uhellet mitt sa alle som er på laget mitt at jeg burde reise hjem, men det kom ikke på tale. Jeg er tross alt kaptein på dette laget og har forpliktelser, sa Vinokourov.

- Det er stort å vinne denne etappen, men jeg skal likevel ikke legge skjul på at jeg er veldig skuffet totalt sett. Jeg tapte altfor mye søndag. Hadde jeg ikke gått på den smellen da, ville jeg vært høyt oppe på resultatlisten, slo Alexandre Vinokourov fast før tirsdagens hviledag i Tour de France.

Deretter gjenstår det bare fem dager før målstreken skal passeres på Champs Elysees i Paris kommende søndag. (©NTB)

Personvernpolicy