Stjal safe med opp til 150.000 kroner

Stjal safe med opp til 150.000 kroner
Stjal safe med opp til 150.000 kroner

Gjerningsmennene som bandt en vaskehjelp på utestedet Mosquito i Oslo søndag, tok med seg en safe som inneholdt opp mot 150.000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Anders Eltvik): Søndag kveld satt den 57 år gamle vaskehjelpen i avhør hos politiet i Oslo.

– Han har sittet i avhør en god stund nå, men vi vet foreløpig ikke så mye. Han har vært rimelig dehydrert og blir fort sliten. Derfor har det tatt litt tid, sier vaktleder Morten Thun ved Sentrum politistasjon til NTB søndag kveld.

En safe som inneholdt mellom 100.000 og 150.000 kroner ble stjålet av de to som bandt fast vaskehjelpen. Thun understreker at vaskehjelpen ikke er mistenkt for noe i forbindelse med ranet.

– Det skal ikke være en «ekspertsafe», men den var boltet fast i gulvet. Vi har ingen formening om hvem de to gjerningsmennene var, sier Thun.

Funnet av forbipasserende

Vaskehjelpen ble funnet etter at forbipasserende hørte rop inne fra den søndagsstengte nattklubben.

– Det var en som ventet på trikken som hørte et rop om hjelp, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.34.

Overfalt

Da vaskehjelpen, en 57 år gammel mann, kom på jobb ved 7-tiden søndag morgen, ble han overfalt av ukjente gjerningsmenn, bundet fast og forlatt.

– Han ble lettere skadd som følge av behandlingen og er sendt til legevakten for sjekk. Han var også noe dehydrert etter å ha sittet fastbundet så lenge, opplyser operasjonslederen til NTB.

Krimteknikere fra politiet gjennomsøkte søndag nattklubben i håp om å finne spor etter overfallsmennene.

Drap i februar

Personalansvarlig på Mosquito, Mathias Nyström, ble varslet om forholdet av politiet.

– Jeg visste ikke om dette før politiet ringte meg rundt klokken 14.15 søndag. Jeg aner ikke hva som kan ha skjedd, sier Nyström til NTB.

Nattklubben Mosquito havnet sist i nyhetene i forbindelse med drapet på Mohammed Ahssain, som var i ferd med å gå inn i driften av klubben da han ble drept i slutten av februar i år. (©NTB)

Personvernpolicy